Олімпійський тиждень

25.09.2017 08:48

      Здоров'є  підростаючого покоління, його зміцнення та підтримка є одним з основних завдань батьків, школи, держави. Мабуть не дарма саме у вересні відзначається День фізичної культури та спорту. Учні прийшли до школи засмаглими, відпочившими, сповненими сил та нових вражень.

       Вже традиційним є в НВК «Школа-сад» № 1 проведення Олімпійського тижня. Ці насичені дні містять багато різноманітних змагань, ігор, вікторин для всіх учнів школи. Вересень цього року не став виключенням. Учитель фізичної культури Ворфлик Л.О. склала досить насичений план заходів.

       Розпочався Олімпійський тиждень відкриттям. Ведучі познайомили присутніх з історією виникнення та проведення Олімпійських ігор. Було піднято олімпійський прапор та запалено олімпійський вогонь. Учні НВК вже кілька років поспіль щодня за будь-якої погоди проводять ранкову зарядку. А цього тижня учениці 7 класу Крамчанінова А. та Шаганова С. провели чудову музичну зарядку. У масовому пробігу також взяли участь всі учні школи. Звичайно, найбільше дітям подобають змагання з піонерболу, тут перемогла збірна 5 та 9 класів,  та футболу -  перемогу здобули учні  8 класу, кращий гравець Снігаренко Д.  Погода сприяла проведенню змагань з легкої атлетики - біг, метання м'яча, стрибки з довжину з місця – всі ці вправи особливо згуртовують дітей, розвивають найрізноманітніші фізичні якості. Серед хлопців у підтягуванні кращими стали Слєпцов С. - 8 кл., Мальцев В. - 9 кл. Дівчата змагалися у підтягуванні в висі лежачи – найвищий результат показала Баль С. – 7 кл.  Діти проявили   не тільки  фізичні здібності , а й інтелектуальні – вікторина «О спорт, ти – мир!» сприяла цьому.

     Вчителі-предметники активно долучилися до Олімпійського тижня. Було проведено урок географії «Україна на карті світу: Олімпійські ігри – як один із видів міжнародного співробітництва» ( вчитель Сорочук О.В.). Урок основ здоров`я за темою «Формування здорового способу життя» підготувала і провела Полосенко І.А.

    Кульмінацією Тижня стало закриття Олімпійських ігор. Було підведено підсумки, оголошено результати, нагороджено переможців та активних учасників. Сподіваємося дух перемоги, запал енергії та спортивного азарту ще довго буде підбадьорювати наших учнів на нові перемоги.