До Дня памяті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років 21 травня

22.05.2017 08:51

Піддаючи аналізу історичні подіі  ХХ століття, неможливо не згадати про трагічні сторінки історії, які випали на долю  українського народу, а особливо про перенесені ним репресії.

Політичний терор проти власного народу більшовики розпочали з моменту захоплення ними влади. Метою більшовицького терору було масове винищення людей за ознаками їх належності до владних структур поваленого експлуататорського ладу чи реакційних суспільних станів.

В Україні вістря репресій було спрямоване також проти національної інтелігенції. Але згодом під жорна репресій потрапили представники органів влади, внутрішніх справ, радянської інтелігенції, військовослужбовці, керівники підприємств, установ та організацій, селяни різних прошарків – всі, у кому сталінський режим вбачав загрозу своєму існуванню.

До цієї дати була проведена урочиста лінійка-реквієм  «Із забуття – в безсмертя». Учні школи підготували невеликий екскурс в історію, що довів слухачам значенняф пам'яті про ці трагічні події, людей, яких нещадно карали через чиїсь зухвальства.