День цивільного захисту

13.04.2017 22:10

Четвер 13 квітня 2017 року у НВК "школа-сад" був незвичайним і цікавим днем. У рамках проведення Тижня безпеки дитини  було організовано День цивільного захисту .

Завдання які був покликаний вирішити даний захід:

  • узагальнити знання учнів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, правил дорожнього руху, наданні першої долікарняної допомоги, пожежної безпеки та цивільного захисту населення у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру;
  • вчити учнів швидко і правильно діяти у незвичайних ситуаціях;надавати допомогу потерпілим;
  • розвивати вміння користування засобами особистого захисту, працювати в команді;
  • виховувати почуття відповідальності за свої вчинки; 

Розпочався день з робочої лінійки на якій учні отримали вичерпну інформацію вичерпну інформацію про план заходів на день. А саме - виставку малюнків "Охорона праці очима дітей", навчальну евакуацію, індивідуальні бесіди з представником правоохоронної служби з учнями, що стоять на шкільному обліку та мають проблеми з поведінкою, квест для 5-9 класі "Школа безпеки." Протягом усього дня у школі був присутній інспектор з ЮПСП Торецького відділу поліції лейтенант Горлов Роман Дмитрович.

Під час п'ятого уроку пролунали три тривожні дзвінки. Учні швидко зорієнтувалися і вже через 1 хв.20 с. всі класи разом з вчителями були на спортивному майданчику. Найшвидшими виявились 4 і 6 класи. Чудовий результат показав те, що робота з цивільного захисту проводиться не лише в певний тиждень чи день, це систематична робота класних керівників та адміністрації школи : бесіди, виховні години, інформаційні хвилинки, тренування тощо.

Зазвичай заходи з подібної тематики не викликають у дітей захоплення, але не така форма роботи як квест. Захід розпочався на спортивному майданчику, де учні шляхом жеребкування розподілились на 4 команди. Кожна отримала маршрутний лист із назвами станцій та вірш-підказку щодо напрямку руху. Після успішного проходження чотирьох станцій "Лото здоров'я", "Пожежна безпека", "Правила дорожнього руху", "Медична допомога" команди учасники знову зібрались на спортивному майданчику для проведення останньої естафети. Завдання квесту мали теоретичну і практичну частину, естафета показала рівень фізичної підготовки, вміння користуватися засобами особистого захисту, надавати допомогу потерпілому.

Перемогу у конкурсі отримали одразу дві команди з рахунком 46 балів. Вітаємо команд-переможців!

Виношу подяку творчій групі вчителів за допомогу в організації та проведенні квесту.

Педагог-організатор Борбот Л.С.